Brandfizz

2022 Január Hónap Employer Branding Vezetője: Nyerges Dóra

2022 Január Hónap Employer Branding Vezetője: Nyerges Dóra

Eddig készült interjúinkban megszólaltattuk már employer branding témában Lázár Gábort, az EY HR vezetőjétTúri Pétert a Waberers HR vezetőjét, Turmezey Lucát, a Qualysoft HR vezetőjét , Szilvási Gábort, a GrandVision HR vezetőjét és Komlósi Gabriellát, az Accor T&C vezetőjét, Zaharia Gabriellát, a TCS Hungary HR vezetőjétKaszab Stellát és Németh Mihályt, a H1 Systems HR és Marketing- és Ügyvezető Igazgatóját, Boglár Katalint, a Toray Industries Hungary Kft HR Managerét, Szekeres Szabinát az EY Talent Attraction & Acquisition Expertjét, illetve Nacsa Évát, a Thermo Fisher Scientific Senior Talent Acquisition Managerét.

 A Hónap Employer Branding Vezetője díjjal azokat szeretnénk elismerni, akik példaértékű szakmai munkájukkal irányt mutatnak az egész HR szakmában, és akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy kiemelkedően sikeres employer brand aktivitásokat hívjanak életre és valósítsanak meg. 

2022 Január Hónap Employer Branding Vezetője: Nyerges Dóra, Head of HR, Mazars

Az elmúlt bő egy évben a Mazars globális szinten arculatot váltott, ezzel együtt az employer branding is új köntöst kapott. Melyek voltak ebben a helyzetben a legnagyobb kihívások employer branding területen?

A rebranding folyamat során szigorú globális arculati előírásokkal találtuk magunkat szemben, amelyek nemcsak a kifelé történő kommunikációnkban jelentettek változást, hanem a kollégák irányába történő belső kommunikációs tartalmak vonatkozásában is. A legnagyobb kihívás az volt, hogy a globális guideline-oknak megfelelően 2 hónap alatt, a Launch Day-re készen legyen az összes rebrandelt arculati elemünk, a formát és a tartalmakat illetően egyaránt. Az álláshirdetésektől kezdve a belső kommunikációs template-eken át az összes grafikai anyagig, több mint 160 elemet gondoltunk újra az új arculatnak megfelelően.

Hogyan tudtátok az eddig lokális employer branding tartalmaitokat ennek megfelelően átalakítani?

A corporate EVP-k lokalizálását egy széles körű kutatásra alapoztuk, melyben felmértük, mennyire vannak jelen a globális értékek kollégáink mindennapjaiban. A corporate EVP-ket lokális tartalommal a munkatársaink által hozott konkrét példákra építve töltöttük meg, és az EVP-k kommunikálásába vezetőinket is bevontuk, akik vállalták, hogy egy videóban mutassák be és tegyék hitelessé értékeinket. Külön öröm számunkra az, hogy régiós szinten élen járunk az employer branding terén, és ez a projektünk is jó példa volt arra, hogyan lehet bizonyos szabályozott kereteken belül lokális tartalommal megtölteni a globális értékeket.

A vezetők elkötelezése és bevonása kulcsfontosságú a munkáltatói márka építése során. Ti a Mazars-nál lokálisan hogyan éritek ezt el? Nálatok a vezetők hogyan járulnak hozzá a pozitív munkavállalói élményhez?

A Mazars-nál az employer branding nem a HR szélmalomharca, hanem közös vállalás a vezetőkkel, hiszen a HR stratégiai partnere az üzletágaknak, ennek megfelelően az együttműködés folyamatos és kölcsönös. Ezt az együttműködést támogatja az, hogy a vezetők tudnak a HR céljairól, projektjeiről, amelyekről gyakran egyeztetünk, véleményüket, visszajelzésüket kérjük, és nagy hangsúlyt fektetünk a visszakövetésre is: rendszeresen kommunikáljuk az irányukba a megvalósult HR projektek eredményeit. A folyamatos kommunikáció elősegíti azt, hogy vezetőink tisztában legyenek azzal, hogyan tudják támogatni az employer branding célokat, illetve azok miképpen támogatják őket.

Hogyan zajlott az EVP challenge, az új értékek lokalizálására szervezett belső programotok? Milyen eszközökkel és aktivitásokkal mélyítettétek el az értékeket?

A lokalizált tartalommal megtöltött és magyar nyelvű narratívával kibontott corporate EVP-ink a következők: School of Excellence, Friends for life, Future of work, Entrepreneur spirit. 2 teljes forgatási napon 20, értékenként 5 kolléga állt kamerák elé, hogy ezeket az értékeket bemutassa és személyes példáján keresztül megtestesítse. Az EVP Championok kiválasztása jelentős szakmai elismerést jelentett, ugyanis kollégáink egymásra szavazva választották ki azokat a munkatársaikat, akik számukra a leghitelesebben képviselik az adott értéket. A szemet gyönyörködtető budapesti helyszíneken forgatott EVP videóink nemzetközi szinten is best practice-ként szolgálnak és jó példaként arra, hogyan lehet a corporate arculati elemek megtartásával hiteles és egyedi lokális tartalmat létrehozni. A projekt minden lépését belső kommunikációval kísértük, és ezúttal sem maradhatott el a megmérettetés és a díjazás. A videók publikálását követően social media reach versenyt hirdettünk a kollégák számára: azon csapat tagjai, amelynek videója a legtöbb emberhez eljutott, home office csomaggal gazdagodtak.

Tavaly új irodába költöztetek, ami felpezsdítette a Mazars életét. Hogyan tudtatok erre rákapcsolódni employer brandingben?

Munkatársaink részére új, korszerűen felszerelt, fiatalos és modern munkakörnyezet, valamint rugalmas, napfényes és élhető terek kialakítását tette lehetővé az új irodaházba történő költözés, amely szervezeti megújulásunkat is támogatja. Emellett a környezetbarát technológiákat és megoldásokat felsorakoztató irodapark a környezetvédelmi célkitűzéseink és a fenntarthatóságot célzó vállalati stratégiánk megvalósításához is hozzájárul.

A fenntarthatóság az irodaváltást alapjaiban meghatározó szempont volt. A környezeti és gazdasági tudatosság jegyében, meglévő bútoraink jelentős részét felújítás után az új irodánkban is felhasználjuk, maradék bútorainkat pedig teljeskörűen eladományoztuk, illetve a munkatársak kedvenc tárgyait a Mazars Bazár licit keretén belül árverésre bocsátottuk. A költözés napján egész napos videóforgatást rendeztünk, mely során megszólaltattuk kollégáinkat az új irodával kapcsolatos belső benyomásaikról. Ez a rövid videó pedig később a külső kommunikációnkban is nagy szerepet kapott, különböző közösségi média felületeken közvetíti hitelesen alapvető értékeinket. Employer branding törekvéseinket támogatja továbbá pályázatunk Az Év Irodája díjra, amely kapcsán egy challenge-re is hívtuk a kollégákat: a legtöbb social media megosztásért értékes nyeremény jár.

Mit tartogat a jövő? Milyen tervekkel és elvárásokkal vágtok bele a 2022-es évbe employer branding területen?

A MazarsForGood stratégia átfogó programsorozatában a 2022-es évünk fő fókuszterületei a CSR, a fenntarthatóság és a nemek közötti egyenlőség témája, ezen területeket employer branding aktivitásokkal támogatjuk meg. Célunk, hogy minél több kollégát mozgassunk meg e programok során, hiszen meggyőződésünk, hogy munkáltatóként felelősségünk részt vállalnunk munkavállalóink edukációjában e kiemelt jelentőségű témákban. Ezen kívül továbbra is jelentős hangsúlyt kap a pályakezdők toborzása, egyetemi együttműködésekkel kiegészítve.

Végül, de nem utolsósorban, mit tanácsolnál azoknak az employer branding vezetőknek, akik most szeretnék felpezsdíteni vállalatuk munkáltatói márkáját?

Az employer branding az a terület, amelyben soha nem lehet hátradőlni. Nyitottnak kell lenni, fel kell ülni az új hullámokra a versenyképesség megtartása érdekében. Mindig vannak újítások, amelyektől nem szabad megijedni, még ha néha valami számunkra nagyon távolinak is tűnik, a mi feladatunk vezetőként, hogy az új trendeket, eszközöket meghonosítsuk a szervezet életében.

Ha véleményed van, kommentelj bátran a Facebook oldalunkon, vagy írj nekünk közvetlenül!

Tartalomjegyzék

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és pezsdítsük fel együtt munkáltatói márkád!

Iratkozz fel Newsfizz hírlevelünkre és pezsdítsd fel munkáltatói márkád!

Munkaerő elkötelezés

Munkaerő megtartás

1. képzési nap – VÁGJ BELE!

Employer branding alapkövek: Integrált Employer Branding Stratégia és mérhetően eredményes munkáltatói márka építése

Brandfizz

Azonnal felhasználható Employer Branding Eszköztár

 1. Employer Branding Szótár és Zsebkönyv
 2. Üzleti igény felmérés és belső érintetti térkép sablon
 3. Employer Branding HR Audit checklist
 4. Munkaerőpiaci versenytársi térkép checklist
 5. Employer Branding KPI lista

Utókövetés

Gyakorlatba ültetést érdekes feladatokkal fogjuk ösztönözni és segíteni.

 • A képzési napok közötti egy hónapot a résztvevők az Employer Brand Akadémia során megszerzett tudásuk és az Employer Branding eszköztár azonnali felhasználásával, az ezt támogató házifeladatok elvégzésével töltik.
 • A házi feladatok eredményeiről az akadémisták öt dia terjedelmű prezentációt és mini videót készítenek.

2. képzési nap – VALÓSÍTSD MEG!

Perszonalizált jelölt- és munkavállalói élmény fejlesztése: munkáltatói értékígéret és employer brand bevezetése

Brandfizz

Azonnal felhasználható Employer Branding Eszköztár

 1. Employer Branding kutatás szempontrendszer checklist
 2. Jelölt, – és munkavállalói élménytérkép sablon 40 élménypont mentén
 3. Optimalizált EVP szerinti munkáltatói márka tartalom checklist
 4. Employer Brand Ambassador Program ckecklist

Utókövetés

Gyakorlatba ültetést érdekes feladatokkal fogjuk ösztönözni és segíteni.

 • A képzési napok közötti egy hónapot a résztvevők az Employer Brand Akadémia során megszerzett tudásuk és az Employer Branding eszköztár azonnali felhasználásával, az ezt támogató házifeladatok elvégzésével töltik.
 • A házi feladatok eredményeiről az akadémisták öt dia terjedelmű prezentációt és mini videót készítenek.

3. képzési nap – KELTSD ÉLETRE!

Employer branding kivitelezése a gyakorlatban: bizonyítottan bevált módszerek, amivel megsokszorozod a saját forrásból betöltött pozíciók számát

Brandfizz

Azonnal felhasználható Employer Branding Eszköztár

 1. Employer branding kivitelezési és erőforrás terv, mérési rendszer és riport struktúra sablon
 2. Toborzási & belső kommunikáció & tartalomfejlesztés checklist
 3. Jelöltélmény központú álláshirdetés és karrier oldal drótváz, tartalomstruktúra sablon
 4. Útmutató a karrier oldal látogatók forrásainak monitorozásához
 5. Social employer branding tartalom terv sablon
 6. Útmutató social toborzási kampány menedzsmenthez
 7. Employer Brand Akadémia Best Practice Gyűjtemény
 8. AI blueprint: gyakorlati one-pager az induláshoz kezdőknek
 9. Mesteséges intelligencia checklist: így promtolj ChatGPT-ben

Utókövetés

Gyakorlatba ültetést érdekes feladatokkal fogjuk ösztönözni és segíteni.

 • A képzési napok közötti egy hónapot a résztvevők az Employer Brand Akadémia során megszerzett tudásuk és az Employer Branding eszköztár azonnali felhasználásával, az ezt támogató házifeladatok elvégzésével töltik.
 • A házi feladatok eredményeiről az akadémisták öt dia terjedelmű prezentációt és mini videót készítenek.