Brandfizz

Mi a Brandfizz?

Magyarország első Employer Brandingre specializálódott ügynökségeként üzleti célokat támogató, munkavállalói élményciklusra alapozott Integrált Employer Branding stratégiában és mérhető Employer Branding kivitelezésben nyújtunk átfogó támogatást.
Brandfizz

Kizárólag employer brandinggel foglalkozunk, ez a szakterületünk.

Brandfizz

Külső és belső munkáltatói márkaépítés ügynökségi és vállalati oldalán is 8 éves, specializált tapasztalattal rendelkezünk.

Brandfizz

Teljes folyamatot menedzselünk, a munkavállalói élményciklus minden pontjába integrált employer branding eszközök fejlesztése és érintettek bevonása révén.

Brandfizz

Employer Brandingre specializálódott csapattal nyújtunk átfogó támogatást a stratégiaalkotástól a kivitelezésig.

Brandfizz

Nemzetközi kapcsolatrendszerünkön keresztül dimenzióváltást hozunk Magyarországra, folyamatosan megújulunk és alkalmazkodunk a várható munkaerőpiaci trendekhez.

Brandfizz

Eredményfókusszal és üzleti megközelítéssel mérhető eredményeket garantálunk bevonzás, elkötelezés és megtartás területén.

Brandfizz
Brandfizz
Brandfizz

Nem HR szolgáltató, aki a toborzás-kiválasztás mellett elkezdett munkáltatói márkával is foglalkozni.

Brandfizz

Nem PR- vagy médiaügynökség, akinek volt valamikor egy-két employer branding projektje.

Brandfizz

Nem marketing ügynökség, ahol nehezen értik meg a HR üzleti céljait és nyelvét, valamint a fogyasztói és munkáltatói márka közötti kapcsolatot.

Brandfizz

Nem tanácsadó cég, aki javaslatot tesz, de a megvalósításhoz nincs apparátusa.

Brandfizz
Nem diák brand managerek hálózata, akik egyetemi események szervezésével és akció alapú kivitelezéssel foglalkoznak.

Miért Sparkle?

Jelentősen átrendeződött a munkaerőpiaci környezet. Hatalmas kihívás a megváltozott körülmények ellenére versenyképesnek maradni és az üzleti működést fenntartani.

Brandfizz csapat
Belső kommunikáció

Növekvő munkaerőpiaci verseny

Folyamatosan növekvő verseny tapasztalható a globális és magyarországi munkaerőpiacon egyaránt. A cégek vetélkednek egymással a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerő rövid-, és középtávú bevonzása, elkötelezése és megtartása érdekében. Ez minden iparágban tapasztalható, lehet szó informatikai vagy gyártó cégekről, szolgáltató központokról, pénzügyi és bankszektorról, de akár egészségügyről és startupokról is.

Csökkenő munkaerő utánpótlás

Korábban még a jelöltek álltak sorba azért, hogy bekerülhessenek egy céghez, de ez mára az ellenkezőjére fordult. Ennek okai között említhetők a demográfiai változások (csökkenő népességnövekedés), a generációk együttműködésének nehézségei (X, Y, Z generáció egy munkahelyen), a globalizálódó munkaerőpiac (globális lehetőségek feltérképezése), vagy az oktatási rendszer rugalmatlansága (nem megfelelően támogatja a cégek számára szükséges tehetségutánpótlást).

Brandfizz csapat
Brandfizz csapat

Új üzleti kihívások

A piacon az üzleti működés fenntarthatóságának és nyereségességének az igénye egyszerre van jelen. A vezetők újabb típusú nehézségekkel találkoznak az üzleti hatékonyság kapcsán, mint néhány évvel ezelőtt. A cégek működésének és növekedésének legnagyobb nehézségévé, akár korlátjává vált a munkaerő felvételének hatékonysága, illetve annak elvesztése vagy pótlása.

Üzleti igények

A felgyorsult környezet és az üzleti verseny hatására a hatékonyság növelés, idő és költség optimalizálás alapvetéssé vált a vállalatok működése szempontjából. A tegnapi teljesítmény ma már nem elég. Sok cég, ha lehetne, tegnapra szeretné felvenni a szükséges munkaerőt. TOP 3 elvárás lett a kiválasztási folyamat hosszúságának, költségeinek, és a belépést követő fluktuációnak a csökkentése.

Brandfizz csapat
Brandfizz csapat

Mérhető HR eredmények

A hatékonyságnöveléshez nem csupán új, innovatív, a megváltozott piaci körülményekhez alkalmazkodó HR eszközök bevezetésére van szükség a hatékonyabb toborzás elérése érdekében – kiválasztás, munkaerő elkötelezés és megtartás-, hanem ezek eredményességének számszerűsített előrejelzésére és mérhető nyomonkövetésére is. A HR üzleti érték teremtő képességére vonatkozó mérőszámok monitorozása és számonkérhetősége alapelvárássá vált.

Munkavállalói élmény és munkáltatói érték

A fogyasztói társadalom világszerte élményvezéreltté vált. Élményt keresünk a vásárláskor, a sportoláskor és a munkahelyen is. Dolgozóink a munkavállalói élmény fogyasztói lettek és a juttatási csomag részét képező fizetés, cafeteria, tréning és karrier lehetőségek mellett keresik azt a ‘pluszt’, amit a munkahely nyújt számukra. Ez a – sok esetben a cégek számára még nehezen megfogható – munkáltatói érték ígéret (EVP) csomagban foglalható össze.

Brandfizz munkatársak
Brandfizz

Digitalizáció

Napjainkban már egy vacsora sem csupán finom, hanem ‘Instagram pozitív’. Digitális világban élünk, ami nincs online, az gyakorlatilag nem létezik. A cégek nagyobb része azzal szembesül, hogy próbálja megszólítani és magához vonzani a tehetségeket, azonban mégsem jár sikerrel. Ennek oka lehet az, hogy a célcsoport az online világban van jelen, miközben a vállalat nem fér hozzá ezekhez a platformokhoz, vagy nem olyan üzenetekkel ér el hozzájuk, ami nekik érthető és a vonzó és egyben hiteles.

Mi a FIZZ szemlélet?

A Brandfizzben minden nap megkérdőjelezzük, hogy a cégek problémái a munkaerőhiányból fakadnak. Szemléletmódunk alapja, hogy a munkahelyek versenyképességének kulcsa a megváltozott munkaerőpiaci körülményekhez való rugalmas alkalmazkodó képesség: a megkülönböztető munkáltatói értékígéret és munkavállalói élmény csomag létrehozása és vonzóvá tétele a célcsoport számára. Mindezt lokálisan releváns, üzletileg eredményes, fenntartható módon.

Brandfizz csapat

Ezt jelenti a Sparkle to Employer Brand

Brandfizz csapat

SHARP: csak a lényegről szól, érthető, betalál

PUMPED: ki van pattintva, jól néz ki, benne van a fizz

ACTION: reálisan megvalósítható, priorizált, tudom mit kell csinálni

RELEVANT: a valódi problémára válaszol

KEEN: feltárja, észleli és lereagálja a szükségleteket

LATEST: a szakma világszintű élmezőnyéből irányítja a hazai trendeket

EFFECTIVE: eredményes, van hatása, mérhető

Brandfizz

Stabil & hiteles alapok

A cég üzleti kihívásaiból kiindulva építkezünk, nem öncélú Employer Branding eszközöket felsorakoztatva. Feltérképezzük az üzleti célokat és elvárásokat a vezetők bevonásával, Memetikai Employer Brand Diagnózist végzünk a munkáltatói érték ígéret csomag felszínre hozása érdekében. Szervezeti bevonás révén építkezünk, hiszen abban hiszünk, hogy az Employer Branding nem egy projekt, hanem a szervezet minden tagjának a feladata.

Brandfizz

Versenyképesség

A célcsoport ismerete, versenytársak és piaci körülmények értése az egyik legfontosabb alapelvünk. Célcsoport specifikus Memetikai Employer Brand Diagnózist végzünk a versenytársi környezet és a célcsoport megértéséhez és annak érdekében, hogy a megkülönböztető érték ígéreteket megfelelően tudjuk “kihangosítani” a célcsoport számára. Egyedi ötletekkel keltjük életre a munkáltatói márkát, így lesz mind az Integrált Employer Branding Stratégia, mind az Integrált & Mérhető Employer Branding Kivitelezés mérhetően sikeres és eredményes.

Brandfizz

Célcsoport specifikusság

Employer Branding szemléletünk origója a célcsoport attitűdjének kutatása. Láthatóvá tesszük, hogy partnereinknek milyen hátterű, végzettségű, viselkedési szokású és érdeklődési körű tehetségekre van szüksége a pozíciók betöltési és a munkaerő megtartási hatékonyságának növelése érdekében. Ezek tudatában felépítjük a cégnek megfelelő “munkavállaló profilt”, majd eszerint diverzifikáljuk az employer branding kivitelezési eszköztárat, megmutatva mindazt, ami számukra a cégből érthető, vonzó, és hiteles.

Brandfizz

Globális előírások,
lokális történetek

Számunkra fontos, hogy az anyavállalat munkáltatói érték ígéret (employer value proposition – EVP) csomagját lokálisan releváns tartalommal töltsük fel. Az Employer Branding eszköztárunk segít a “corporate EVP”-ket helyi relevanciával és hitelességgel feltölteni a magyarországi piacon megvalósuló hatékonyabb toborzás, elkötelezés és megtartás érdekében. Az EVP minden esetben fontos, hogy ne csak hiteles, de a célcsoport számára érthető és vonzó is legyen.

Brandfizz

EVP és Employer Brand
házasítása

Az employer branding a munkáltatói érték ígéret (employer value proposition – EVP) életre keltésének eszköze. A munkavállalói élményciklusba integrált Employer Branding eszközök, üzenetek, akciók, csatornák rendszere révén a teljes életciklus élménypontjait fejlesztjük, ami ott kezdődik, hogy valaki először hall a cégről és azután is tart, ha valaki felmond. A kollégák employer brand ambassadorokká válnak, akik gyakorlatilag életre keltik azt a munkáltatói márkát saját, hiteles történeteiken keresztül.

Brandfizz

Az igéret szépszó,
ha megtartják úgy jó

Az EVP feltérképezését követően sejtszintig lecsepegtetjük a szervezeten belül a munkáltatói márka ügyét, élővé tesszük az EVP-ket, hogy a mindennapi működés részévé váljanak. Tesszük mindezt a vezetők, fő érintettek, kollégák Employer Branding akciókba való bevonása révén. Belülről stabil alapokra építkezve haladunk kifele. Nem kell egy állásbörze előtt összehívni a kollégákat, hogy megtanulják, hogy mit fognak mondani a cégről. Ekkor mondhatjuk azt, hogy eredményes a munkáltatói márkaépítés.

Kik adják a Sparkle-t?

Ha Employer Branding, akkor #TEAMBRANDFIZZ

Brandfizz csapat

A Brandfizzben minden nap megkérdőjelezzük, hogy a cégek problémái a munkaerőhiányból fakadnak. Szemléletmódunk alapja, hogy versenyképesség kulcsa a megváltozott munkaerőpiaci körülményekhez való rugalmas alkalmazkodás. Eszközünk pedig ehhez a megkülönböztető munkáltatói értékígéret és munkavállalói élmény csomag létrehozása és vonzóvá tétele a célcsoport számára. Mindezt lokálisan releváns, üzletileg eredményes, fenntartható módon.

Magyarország első Employer Brandingre specializálódott ügynöksége vagyunk, egyúttal a téma legkeresettebb hazai előadói. Missziónkhoz illeszkedve erős szakmai szemlélettel, mérhető eredményekre fókuszálva, közel két évtized gyakorlati tapasztalatát beépítve működünk. Pezsgő csapatunk minden tagjának a szakma a szívügye.

Sparkling Partners

Partnereink mondták

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és pezsdítsük fel együtt munkáltatói márkád!

Iratkozz fel Newsfizz hírlevelünkre és pezsdítsd fel munkáltatói márkád!

Munkaerő elkötelezés

Munkaerő megtartás

1. képzési nap – VÁGJ BELE!

Employer branding alapkövek: Integrált Employer Branding Stratégia és mérhetően eredményes munkáltatói márka építése

Brandfizz

Azonnal felhasználható Employer Branding Eszköztár

 1. Employer Branding Szótár és Zsebkönyv
 2. Üzleti igény felmérés és belső érintetti térkép sablon
 3. Employer Branding HR Audit checklist
 4. Munkaerőpiaci versenytársi térkép checklist
 5. Employer Branding KPI lista

Utókövetés

Gyakorlatba ültetést érdekes feladatokkal fogjuk ösztönözni és segíteni.

 • A képzési napok közötti egy hónapot a résztvevők az Employer Brand Akadémia során megszerzett tudásuk és az Employer Branding eszköztár azonnali felhasználásával, az ezt támogató házifeladatok elvégzésével töltik.
 • A házi feladatok eredményeiről az akadémisták öt dia terjedelmű prezentációt és mini videót készítenek.

2. képzési nap – VALÓSÍTSD MEG!

Perszonalizált jelölt- és munkavállalói élmény fejlesztése: munkáltatói értékígéret és employer brand bevezetése

Brandfizz

Azonnal felhasználható Employer Branding Eszköztár

 1. Employer Branding kutatás szempontrendszer checklist
 2. Jelölt, – és munkavállalói élménytérkép sablon 40 élménypont mentén
 3. Optimalizált EVP szerinti munkáltatói márka tartalom checklist
 4. Employer Brand Ambassador Program ckecklist

Utókövetés

Gyakorlatba ültetést érdekes feladatokkal fogjuk ösztönözni és segíteni.

 • A képzési napok közötti egy hónapot a résztvevők az Employer Brand Akadémia során megszerzett tudásuk és az Employer Branding eszköztár azonnali felhasználásával, az ezt támogató házifeladatok elvégzésével töltik.
 • A házi feladatok eredményeiről az akadémisták öt dia terjedelmű prezentációt és mini videót készítenek.

3. képzési nap – KELTSD ÉLETRE!

Employer branding kivitelezése a gyakorlatban: bizonyítottan bevált módszerek, amivel megsokszorozod a saját forrásból betöltött pozíciók számát

Brandfizz

Azonnal felhasználható Employer Branding Eszköztár

 1. Employer branding kivitelezési és erőforrás terv, mérési rendszer és riport struktúra sablon
 2. Toborzási & belső kommunikáció & tartalomfejlesztés checklist
 3. Jelöltélmény központú álláshirdetés és karrier oldal drótváz, tartalomstruktúra sablon
 4. Útmutató a karrier oldal látogatók forrásainak monitorozásához
 5. Social employer branding tartalom terv sablon
 6. Útmutató social toborzási kampány menedzsmenthez
 7. Employer Brand Akadémia Best Practice Gyűjtemény
 8. AI blueprint: gyakorlati one-pager az induláshoz kezdőknek
 9. Mesteséges intelligencia checklist: így promtolj ChatGPT-ben

Utókövetés

Gyakorlatba ültetést érdekes feladatokkal fogjuk ösztönözni és segíteni.

 • A képzési napok közötti egy hónapot a résztvevők az Employer Brand Akadémia során megszerzett tudásuk és az Employer Branding eszköztár azonnali felhasználásával, az ezt támogató házifeladatok elvégzésével töltik.
 • A házi feladatok eredményeiről az akadémisták öt dia terjedelmű prezentációt és mini videót készítenek.