3 tipp a sikeres employer brand ambassador programhoz

3 tipp a sikeres employer brand ambassador programhoz

3 tipp a sikeres employer brand ambassador programhoz

3 tipp a sikeres employer brand ambassador program megalkotásához

Miből áll egy ambassador program?

Egy employer brand ambassador program során azokkal a munkavállalókkal dolgozhatunk együtt, akik elkötelezettek vállalatunk iránt és másokkal is szívesen megosztanák személyes történeteiket. Számos, a közösségi média által biztosított eszköz van, aminek segítségével másokhoz is eljutnak az employer brand ambassador tartalmak. Lehet ez szöveges, vagy mozgóképes tartalom, vagy akár podcast. A cél, hogy az ambassadorok üzenete legyen autentikus, növelje márkád hírnevét és social média jelenlétét, hogy ezáltal is elősegítse potenciális munkavállalóid bevonzását.

Hogyan járul hozzá az ambassador program munkáltatói márkád hitelesítéséhez?

Gondolkoztál már azon, hogy vajon milyen üzleti eredményekkel jár, ha saját munkavállalóidat bevonod a kreatív HR anyagok elkészítésébe? Egy kutatás szerint az emberek 74%-a számára a legmegbízhatóbb munkahely ajánlás ismerősei által érkezik. Mi sem lehet tehát hitelesebb, mint egy lelkes és tapasztalt dolgozó, aki vállalati ambassadorként is szívesen megosztja saját élményeit ismerősi körében? Az ambassador tartalmak erősítik munkáltatói márkád ismertségét, a nagykövetek számára pedig a munkavállaló elkötelezést fokozzák. Az alábbiak során, most 3 tippet hozunk számodra, melyek segítségével elkezdheted megalkotni az ambassador programod.

3 tipp a sikeres ambassador program megalkotásához.

1. Tervezd be az ambassador programod a munkavállalói élménytérképed egyik állomásaként! Részletesebb segítséget a munkavállalói élménytervezővel kapsolatban a cikkünkben találsz. Ha a jelentkezés önkéntes alapon történik, akkor olyan munkavállalók kerülnek reflektorfénybe, akik lelkesek és hitelesen képviselik munkáltatói márkád értékeit. A részvételt emellett azonban ösztönözni is érdemes, például a szereplés előtti külön tréningekkel. Ide tartozik a írás- és beszédkészségek fejlesztése, például a nyilvános beszéd gyakorlása. Meggyőző erővel bírhatnak még a különböző dolgozói juttatások és elismerésünk kifejezése akár valamilyen díj formájában.

2. Tedd láthatóvá ambassadoraid számára is a közösen elért eredményeket!

Nagyköveteid számára fontos, hogy lássák vállalaton belüli stratégiai jelentőségüket. Ezt akár elérheteted azáltal, hogy közösen tűzitek ki azokat az eredményeket és célszámokat, melyeket szeretnétek elérni. Lehet ez akár az ambassador videóknál a megtekintési szám, akár az aktuális és nyitott pozíciókra jelentkezők száma, vagy bármi, ami alapján úgy érzed motiválni tudod a közösségedet. Ne félj kommunikálni a cég aktualitásaira vonatkozó tényeket sem, legyen az új vezetőség, szervezeti átalakulás, új termék bevezetése, vagy bármely más fontos bejelentés, ami a munkavállalóidat érinti. Ne hagyd, hogy kiessenek a körforgásból, így lehetnek ők is hiteles ambassadorai munkáltatói márkádnak. Ha érdekel, más employer brand vezetők hazánkban hogyan valósítottak meg egy hasonló ambassador programot, olvasd el Nacsa Éva hónap employer brand vezetőjével készített interjúnkat.

3. Hozz létre egy munkavállalói nagyköveti közösséget!

Az ambassadorok nemcsak az aktívan munkát kereső jelöltek számára lehetnek inspirálóak, hanem az akár még munkatapasztalattal nem rendelkező, egyetemi célcsoport számára is átadhatják a munkáltatói értékígéretedet. Egy közösséget alkotva egymással is megoszthatják tapasztalataikat. Neked pedig semmi más dolgod nincs, mint kiaknázni azokat a lehetőségeket, melyek során az ambassador közösség tagjai találkozhatnak egymással. Légy kreatív a programokat illetően! Mit szólsz akár egy vörös szőnyeges ambassador filmvetítéshez, esetleg egy hibrid megoldású ambassador közösségépítő naphoz, amely során ajándékkal leped meg nagyköveteid?

3+1 Vágj bele, hidd el egy fantasztikus és lelkes csapat tagjai számára öröm lesz számodra is együttműködni. Mit gondolsz, van kedved hozzá?

Felveszem a kapcsolatotAjánlatot kérekNews Fizz

    Copyright: Az oldal teljes tartalma, mind az írott, mind a képi tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). A Brandfizz előzetes írásbeli engedélye nélkül bárminemű terjesztésük, utóközlésük és felhasználásuk (különösen kereskedelmi céllal) szigorúan tilos. Ennek megszegése azonnali jogi intézkedést von maga után.

    Copyright © 2016-2020 Brandfizz. Minden jog fenntartva.
    Copyright notice. The written and visual contents of this page are protected by copyright. You may not, except with our express written permission, distribute or commercially exploit the content, otherwise the necessary legal steps will be taken immediately.

    Copyright © 2016-2020 Brandfizz. All rights reserved.