Employer branding podcast: munkáltatói márkáját építi a Thermo Fisher Scientific

Employer branding podcast: munkáltatói márkáját építi a Thermo Fisher Scientific

Employer branding podcast: munkáltatói márkáját építi a Thermo Fisher Scientific

Employer branding podcast: Úttörő megoldással jelentkezett a Thermo Fisher Scientific budapesti irodája

Nemrég debütált employer branding fókuszú vállalati podcastje a Brandfizz Employer Branding ügynökség gondozásában. A Thermo Fisher “Career Stories Behind The Science” címet viselő podcast a vállalat kollégáit ülteti mikrofon elé és valódi karrier történeteikbe enged betekintést.

A 10-15 perces beszélgetések személyes történeteken keresztül mutatják be egy szolgáltató központ (SSC) mindennapjait és mindazt, ami egy karrierjét építő pályakezdő vagy tapasztalt szakember számára érdekes: önfejlesztés, szabadidő, munka-magánélet egyensúly.

Az epizódok kéthetente jelennek meg a Spotify felületén és a Thermo Fisher munkáltatói márka ismertségét erősítik a nyelveket beszélő fiatal felnőtt célcsoportjuk körében. Miért fontos a munkáltatói márka és miért fordulnak a vállalatok az audió formátum felé? Erről beszélgettünk a Brandfizz Employer Branding csapatával.

 

Thermo Fisher Scientific employer branding podcast

Vágjunk is bele: honnét jött az ötlet, miért pont a podcast formátumot választottátok?

Az employer branding podcastok előnye kettős más formátumokkal szemben. Egyrészt míg egy videó, szakmai blogcikk vagy social media álláshirdetés odaköti az embert a monitor elé, addig a podcast lehetővé teszi, hogy más tevékenységek közben érjük el a számunkra releváns célcsoportot. Továbbá lehetőséget ad, hogy elmélyüljünk egy témában. Nem is akármilyen szinten! Employer branding videók és szövegek tekintetében évek óta a rövid és tömör tartalmakra törekszünk, hiszen pár másodpercnyi figyelem, amit meg lehet ragadni. A podcast azonban képes 15-30 percig vagy akár órákon át lekötni a hallgatóságot. Ha van érdekes mondanivalónk, persze. 

 

Hiteles employer branding tartalom lehet egy podcast?

Míg egy videó forgatásakor vagy álláshirdetés szövegezésekor a tökéletességre csiszolás egy fő szempont, az employer branding podcast egy direkt és közvetlenebb formátum. Akkor lesz hiteles, ha tényleges beszélgetés alakul ki a résztvevők között. A valódi történetek pedig a hallgatóknak is imponálnak, kíváncsian hallgatják végig az epizódokat, mert sokszor azonosulni tudnak a szereplőkkel.

 

 

Kinek érdemes employer branding podcast-ot indítania?

Azoknak, akik vállalatként szeretnék bevonzani, elkötelezni vagy megtartani a számukra fontos munkaerőt.  

Szeretjük az olyan employer branding megoldásokat, amelyek a munkavállalói élményciklus minden pontjába integrálhatóak. Így a munkáltatói márka nemcsak egy kampány lesz, hanem illeszkedik a vállalati stratégiához.

Egy vállalati employer branding podcast pedig a vezetők üzleti igényétől és a vállalat stratégiai céljaitól függően támogathatja a jövendőbeli kollégák megszólítását a bevonzási szakaszban, új belépők elkötelezését az onboarding folyamatban vagy a kulcsemberek megtartását. Ráadásul munkavállalói élménynek sem utolsó, erről a résztvevőket érdemes megkérdezni. 🙂


Mennyire elterjedt ez a formátum a munkáltatói márka szakmában?

Teljesen úttörő, valószínűleg ez az első vállalati employer branding csatorna, ami rendszeres tartalmakkal jelentkezik Magyarországon. Bár az employer branding podcastek idehaza még gyerekcipőben járnak, a formátumuk miatt egyre nagyobb népszerűségre tesznek majd szert. Azok a vállalatok fognak kitűnni versenytársaik tömegéből, akik a stratégiai tervezésen túl, képesek az ehhez hasonló innovációkat gyorsan megvalósítani, implementálni.

Hallgasd meg a Career Stories Behind the Science employer branding podcast epizódjait!

 

 

 

 

Megbízó: Thermo Fisher Scientific

Ügynökség: Brandfizz Employer Branding
Hang és recording: Sándorfy Adrián
Kreatív producer: Szörcsök Szilvia
Executive Producer: Horváth Ádám
Fotó: Chripkó Lili
Arculat & grafika: Tamás Kata Laura

 

Ha véleményed van, kommentelj bátran a Facebook oldalunkon, vagy írj nekünk közvetlenül!

Felveszem a kapcsolatotAjánlatot kérekNews Fizz

    Copyright: Az oldal teljes tartalma, mind az írott, mind a képi tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). A Brandfizz előzetes írásbeli engedélye nélkül bárminemű terjesztésük, utóközlésük és felhasználásuk (különösen kereskedelmi céllal) szigorúan tilos. Ennek megszegése azonnali jogi intézkedést von maga után.

    Copyright © 2016-2020 Brandfizz. Minden jog fenntartva.
    Copyright notice. The written and visual contents of this page are protected by copyright. You may not, except with our express written permission, distribute or commercially exploit the content, otherwise the necessary legal steps will be taken immediately.

    Copyright © 2016-2020 Brandfizz. All rights reserved.