5+1 okos tipp, hogy hatékonyabb legyen az otthoni munkavégzés

5+1 okos tipp, hogy hatékonyabb legyen az otthoni munkavégzés

5+1 okos tipp, hogy hatékonyabb legyen az otthoni munkavégzés

Már a Te cégednél is home office-ból dolgoztok? Összecsúsznak a nappalok és az esték, nehézséget okoz a time management vagy az online csapatmunka? Vezető vagy, és nem tudod, hogyan szervezd meg az otthoni munkavégzést? Íme 3 könnyen beépíthető belső kommunikációs minta, amit azonnal használni tudsz.

Az eredeti cikk a hrpwr.hu oldalon jelent meg.

 

Ahogy azt már mi is számos alkalommal megírtuk, a home office számos előnnyel jár: például sokkal nagyobb szabadságot ad a munkavállalónak, mint az irodai környezet, elősegíti az egészséges életmódot és a jóllétet, de emellett céges szinten is sok előnnyel jár a bevezetése – például egyszerre költségkímélő, környezettudatos és elkötelezettség-növelő lépés (noha ezzel együtt természetesen kihívásokat is rejt magában).

 

Mivel a kialakult helyzetben egyre több cég áll át az otthoni munkavégzésre, sőt olyan lépés ez, amit sok helyen nem is nagyon lehet megkerülni, érdemes megfontolni az alábbi hatékonyságnövelő tanácsokat:

 

 1. Jelölj ki egy munkasarkot! Válassz ki egy helyet az otthonodban, ahol kényelmesen tudsz dolgozni és minden munkaeszközöd elfér. Tarts rendet és minimalizáld a zavaró tényezőket!
 2. Tervezd meg a napodat! Határozd meg a munkaidődet és határozd meg az elérendő célokat. Ezekre szánj elegendő időt, de azért ne feledkezz meg az ebédről sem!
 3. Érkezz meg! Sokat segít, ha öltözékedet is a munkavégzéshez igazítod és sétálj egy kicsit, mielőtt elkezded a munkát.
 4. Légy elérhető! Tartsd a kapcsolatot a kollégáiddal. Ha kérdésed van, ugyanúgy tedd fel nekik üzenetben vagy telefonon!
 5. Fő a csapatmunka! Megkönnyíti a csapatmunkát, ha email és chat helyett online project management megoldásokat használtok. Ezek segítségével követhetőbb a csapatmunka, a státuszok és a felelősségek. Ha valakit be kell vonnod egy feladat elvégzésébe, szervezz rövid online meetinget.
 6. Mielőtt lezárod a napot… Segítsd a vezetődet azzal, hogy röviden összefoglalod neki, mivel haladtál aznap, vagy esetleg miben van szükséget segítségre.

 

Ha vezetőként gondot okoz, hogyan szervezd meg hatékonyan az otthoni munkavégzést, erre a Brandfizz az alábbi 5 lépést ajánlja:

 

 1. Lépés: Szervezz heti csapatmeetinget! Szánj időt arra, hogy a csapat személyes kapcsolódás megmaradjon. Egyezzetek meg egy fix időpontban és keressetek egy platformot, ahol hetente egyszer videó konferenciát tartotok!
 2. Lépés: Döntés a kapcsolattartás módjáról. A csapat működését, összetételét és létszámát figyelembe véve határozzátok meg a kapcsolattartás és a feladatok követésének módját! Válasszatok egy informális csatornát is.
 3. Lépés: Szervezd meg a csapatmunkát! Kérd meg a szorosan együtt dolgozó csapattagokat, hogy tegyenek ismétlődő naptárbejegyzést heti 2 x 15 perc egyeztető callra, hogy továbbra is gördülékeny legyen a közös munka!
 4. Lépés: Szánjatok időt az összegzésre! A nap végén mindig szánjatok időt az összegzésre. Kérd meg a csapattagokat, hogy chaten, e-mailben vagy telefonon adjanak egy gyors helyzetjelentést.
 5. Lépés: Építs bizalmat! A fizikai távolság miatt könnyebben félreérthetjük egymást. Biztosítsd a csapatatod arról, hogy mindig naprakész információkkal látod el őket. Bizonytalanság esetén keressétek egymást és minél hamarabb tisztázzátok a helyzetet!

 

Bónusznak 5 tech tipp, hogy a legtöbbet hozd ki az online megbeszélésekből:

 

 • Szenzitív fájlokat csak belsős csatornátok küldjetek egymásnak! Más platformokat csak meetingekre és kapcsolattartásra használjatok!
 • Érkezzetek időben az online meetingekre!
 • A meetingeket használjatok fülhallgatót!
 • Némítsátok le a mikrofont, amikor nem beszéltek.
 • Használjatok project management szoftvereket a feladatok vezetésére!

 

Ha szeretnéd letölteni a one-pagereket szerkeszthető formában, akkor kattints ide! 

 

Ha tetszett a cikk, nézd meg ezt a videót és oszd meg azokkal akiket érdekelhet!

Amennyiben kérdésed, véleményed van, kommentelj bátran a Facebook oldalunkon, vagy írj nekünk közvetlenül!

Felveszem a kapcsolatotAjánlatot kérekNews Fizz

    Copyright: Az oldal teljes tartalma, mind az írott, mind a képi tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). A Brandfizz előzetes írásbeli engedélye nélkül bárminemű terjesztésük, utóközlésük és felhasználásuk (különösen kereskedelmi céllal) szigorúan tilos. Ennek megszegése azonnali jogi intézkedést von maga után.

    Copyright © 2016-2020 Brandfizz. Minden jog fenntartva.
    Copyright notice. The written and visual contents of this page are protected by copyright. You may not, except with our express written permission, distribute or commercially exploit the content, otherwise the necessary legal steps will be taken immediately.

    Copyright © 2016-2020 Brandfizz. All rights reserved.