Reflektorfény a vezetőkön: hogyan készíts belső kommunikációs videót?

Reflektorfény a vezetőkön: hogyan készíts belső kommunikációs videót?

Reflektorfény a vezetőkön: hogyan készíts belső kommunikációs videót?

3….2….1…..számol vissza a telefonod, megjelenik a piros LIVE! felirat és már el is indult élő közvetítésed a közösségi médiában. A valóságban azonban 3 másodpercnél távolabb állnak a vállalatok vezetői attól, hogy ilyen módon kommunikáljanak a csapatukkal. Pedig manapság leszűkültek a lehetőségek. Ha az email nem éri el az ingerküszöböt, akkor bizony marad a webinar, a video. Eheti LIVE bejelentkezésünkben arról készítettem könnyen beépíthető sorvezetőt, hogyan szólaljunk meg csapatunk előtt videón vagy webináron, és hogyan legyünk emlékezetesek, ha online kell kommunikálnunk.

Mutass utat a csapatodnak!

„Miért nekem kell beszélnem?”, „Most fontosabb dolgom van!”, „Már írtam nekik e-mailt.” „Most jobb, ha nem kommunikálunk.”. Ismerős gondolatok? Sajnos még a vezetőkre is jellemző olykor, hogy megtalálják a kifogásokat, miért ne kommunikáljanak, miért ne álljanak ki a kollégák elé. A jelenlegi helyzet, a koronavírus okozta hirtelen változások a szervezet életében nem ezeknek a kifogásoknak kedveznek.

Vezetőként nem bújhatunk el a csapatunk elől!

 • Fontos, hogy világos, egyértelmű utat mutassunk a csapatnak, világítótoronyként funkcionálva.
 • A social distancing és a home office idején a legmegfelelőbb módja a vezetői kommunikációnak a webinár, illetve az élő videós bejelentkezés.
 • Ha már belevágtál, csináld jól! Tippeket és segítséget adunk.

2+2 tipp a videós bejelentkezéshez

TEDD – Jelentkezz be élő videóban!  Növeli a hitelességedet és személyesebb, mint amikor előre felveszed az üzenetedet.

TEDD – Tedd naptárra! Rendszeres láthatóságod stabilitást jelent a csapatodnak és több embert érsz el, ha számítanak a videódra.

NE TEDD – Ne a papírból olvasd! Nem az iskolai évnyitón vagyunk. Egy profi céget vezetsz, össze tudod szedni a három legfontosabb üzenetedet.

NE TEDD – Nem úszod meg… ezt Neked kell csinálnod! Ahol nincs információ, ott majd keletkezik.  A pletyka és a bizonytalanság rombol

 

Mire figyelj a videós bejelentkezésnél? 

Az optimális, ha 3-5 percet szánsz egy vezetői videós bejelentkezésre. Elsőként a zárást tervezd meg: gondol át, mi lesz a mondandód kerete, a szöveg felépítésében haladj visszafelé.

Hogyan kell felépíteni a mondatod szerkezetét? Koncentrálj az ÜZENETre, a NYITÁSra és a SZTORIra, ezeket követően pedig az ÁTADÁS módjára.

Üzenet

 • Mire szeretnéd használni a sokszáz percnyi figyelmet, amit a kollégádtól mindösszesen kapsz? Mi a célod a beszéddel, egy mondatban?
 • Mit szeretnél, a végén hogyan érezzék magukat az emberek?
 • Mi a záróüzeneted 1 mondatban?
 • Mit szeretnél, hogy elvigyenek magukkal? Egy mondatban a lényeg.
 • Öt mondat, ami felépíti a záróüzenetet, hogy csattanjon az ostor a végén. Itt használhatsz ismétléseket, kérdéseket, amik felvezetik a főüzenetedet.

Nyitás & Történet

 • Keret: ha ez a zárás, hogyan nyitsz? A kettő kapcsolódjon, eleve így tervezd meg. Mivel kezdesz, amire majd visszazársz a végén?
 • Mi a story-d? A nyitóüzenet illusztrálásához van történeted?

Átadás

 • Struktúra: a keret már készen van, mi az az 1-3 téma, ami a főüzenetedet erősíti és amin végig viszed a közönséget a videó közepén lévő 1-3 tartalmi percben?
 • Mi fog hitelesíteni? A témádhoz hova tudsz számokat, adatokat, idézeteket betenni, amik alátámasztják a mondandódat?
 • The Magic Sauce: szavak (alliteráció, metafora, megszemélyesítés, hasonlat, fokozás), hang (hangszín, hangsúly, hangerő, tempó, szünetek) és testbeszéd (mimika, gesztusok, mozgás). Válaszd ki, hogy mit tudsz ezek közül használni az üzeneted erősítésére.

Utómunkákkal a hatékonyságért

Feliratozd a videódat! Social Media használat során a videók 83 százalékát hang nélkül tekintik meg, emiatt a felirat kulcsfontosságú! Segít a megértésben, ha nemcsak halljuk a szöveget, hanem olvashatjuk is.

Készíts belső kommunikációs paneleket! Készíts kísérőszövegeket a belső kommunikációs videóhoz! A fő üzeneteket emeld ki!

Infografikák, infografikák, infografikák. Készíts igényes infografikákat a videós kommunikáció fő üzeneteit kiemelve! A belső kommunikáció mellett külső kommunikációban is használhatók lesznek ezek az egyszerű, jól átlátható ábrák. A színes, izgalmas ábrák hatékonyak az információátadásban.

+1: Animáció. Még igényesebb és érthetőbb lesz a főüzeneted, ha az elkészült infografikákat meganimálod. Szintén használható lesz belső- és külső kommunikációban egyaránt.

 

 

Ha érdeklődsz a témában, nézd vissza LIVE bejelentkezésünket Facebookon!

 

 

Kifogásaid vannak? Válaszold meg magadnak a kérdést és ne félj kiállni a csapatod elé!

Ha szeretnéd letölteni a Vezetői Kommunikációs Segédletet, akkor kattints ide! 

Ha tetszett a cikk, vagy kíváncsi vagy, hogy van-e csirke a Brandfizz irodai sütőjében nézd meg ezt a videót és oszd meg azokkal akiket érdekelhet!

 

Amennyiben kérdésed, véleményed van, kommentelj bátran a Facebook oldalunkon, vagy írj nekünk közvetlenül!

Felveszem a kapcsolatotAjánlatot kérekNews Fizz

    Copyright: Az oldal teljes tartalma, mind az írott, mind a képi tartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). A Brandfizz előzetes írásbeli engedélye nélkül bárminemű terjesztésük, utóközlésük és felhasználásuk (különösen kereskedelmi céllal) szigorúan tilos. Ennek megszegése azonnali jogi intézkedést von maga után.

    Copyright © 2016-2020 Brandfizz. Minden jog fenntartva.
    Copyright notice. The written and visual contents of this page are protected by copyright. You may not, except with our express written permission, distribute or commercially exploit the content, otherwise the necessary legal steps will be taken immediately.

    Copyright © 2016-2020 Brandfizz. All rights reserved.